03 Ekim 2015

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KAKAOLU KURABİYE



Her zaman için Hindistan cevizi ve kakaonun birbirini tamamlayan lezzetler olduğunu düşünmüşümdür. Bu tarif sayesinde bahsettiğim muhteşem uyuma siz de şahit olacaksınız. Aslında bazı tariflerin kendilerine has bir kategoriyi hak ettiklerini düşünüyorum, bu tarif de benim için yıldızlı bir tariftir.

Hindistan cevizi ağacı, Güneydoğu Asya, Amerika’nın Kuzeybatısı gibi tropik bölgelerde yetişen ve meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizi oldukça sert kabuklu bir meyvedir ve bu meyveden, pasta, kek, kurabiye süsleme ve aroma katma amacıyla beyaz tanecikler elde edilir. 

Hindistan cevizi, oldukça besleyici, şişmanlatıcı ve güçlendirici bir besin kaynağıdır. Yararlanma amacına göre, toplanma şekilleri de çeşitlilik gösterir. Örneğin, Hindistan cevizinden yağ üretilecekse meyveler 10-12 aylıkken toplanır, suyundan faydalanılacaksa 6 aylıkken toplanır. Hindistan cevizi yağı öyle hafif bir yağdır ki vücudumuz bu yağdan diğer yağlara oranla daha kolay faydalanır ve kolaylıkla da sindirir. Sodyum, potasyum, magnezyum ve kükürt bakımından zengin bir yapıya sahip olan Hindistan cevizi, yüksek kalitede protein çeşitliliğine sahiptir ve yapısında bütün amino asitleri içerir.

Beyaz Hindistan cevizi tanecikleri ve kakao birleşiminin yarattığı müthiş tat sayesinde, bu tarifi sadece okumakla kalmayıp, defalarca yapıp yemek isteyeceksiniz!...

3

25 adet için...

Malzemeler

Hamur için:
2 adet yumurta (1 adet yumurta akını ayırın)
150 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı çiçek yağı (dilerseniz fındık yağı da kullanabilirsiniz)
½ su bardağı pudra şekeri 
2 yemek kaşığı tepeleme kakao (yani yemek kaşığıyla kakaoyu alırken dolu dolu alın)
1 paket kabartma tozu (10 gram)
1 paket vanilya (5 gram)
2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta

Dolgusu için:
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi 
Ayrılan 1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı süt

Tarif

1. Unu, kakaoyu ve tereyağını derin bir kaba koyup yoğurun. Yoğrulan karışım kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin. 
2. Yoğurmuş olduğunuz hamura az sonra ekleyeceğiniz malzemelerden sonra elde edeceğiniz nihai hamur cıvık ve ele yapışan bir kıvamda olacağı için önceden elinize eldiven giymenizi öneririm.
3. Daha önce yoğurduğunuz karışıma birinin akı ayrılmış 2 adet yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun.
4. Eğer hamur, yuvarlanamayacak kıvamdaysa yarım su bardağına kadar un ekleme şansınız var. Bu ilave ettiğiniz un miktarının, belirttiğim yarım su bardağından fazla olmamasına dikkat edin, çünkü eğer fazla un eklerseniz, kurabiyeyi yerken kurabiye tadından çok un tadı alırsınız, yani kurabiye un kurabiyesi tadında olur. O yüzden, yoğurduğunuz un elde yuvarlanacak hale gelene kadar, yarım su bardağını geçmeyecek şekilde yavaş yavaş un ekleyebilirsiniz.
5. Yoğurmuş olduğunuz kahverengi hamur, yoğurduğunuz kabın içinde kalacak şekilde kabın üstünü örtün ve bu sürede dolgu malzemesini hazırlayın.
6. Dolgu için, Hindistan cevizini, ayrılmış 1 adet yumurta akını, pudra şekerini ve sütü derin bir kasede karıştırın.
7. Dolgu malzemeniz hazır olduğunda kahverengi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayın ve avuç içinizde yassıltın.
8. Yassılttığınız hamurun ortasına dolgu malzemesinden 1 çay kaşığı sürün ve yassı haldeki hamurun kenarlarından ortasına doğru bükerek, dolgu malzemesi ortada kalacak şekilde kapatın. Sonra son bir şekil vermek açısından, oluşan bu kahverengi topu elinizde hafifçe yuvarlayın.
9. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine bu kahverengi topları dizmeye başlayın.
10. Kurabiyeleri fırına koymadan 10 dakika önce fırınınızı 175 °C'de ısıtmaya başlayın.
11. Isıttığınız fırına tepsiyi sürün. Kurabiyeler 20 – 22 dk pişsin.
12. Kurabiyelerinizin üzerleri çatlayınca pişmiş demektir.

Afiyet olsun…

1

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder